Körvonalazódik a hét új csoda listája

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

Körvonalazódik a hét új csoda listája

Feltöltve: 2007-04-05

A világméretű kampány indulása óta először tettek közzé részeredményeket a szervezők a világ hét új csodája szavazás állásáról.

Ha nem sikerül mozgósítani elég szavazót, kimaradhatnak a hét csoda közül Angkor romtemplomai és a Húsvét-szigeteki szobrok.

A szervezők pontos rangsort és szavazatszámokat nem közöltek - bevett trükk ez a lusta szavazók aktivizálásara -, de három csoportra osztották a huszonegy csodaesélyes építményt, amikre 2007. júliusáig lehet szavazni. Az első hét építmény a következő, azaz ha nem változnak nagy mértékben a szavazási erőviszonyok, ezek az építmények alkotják 2007-től a világ Új Hét csodáját:

Chichén Itza maja piramisa (Yucatán-félsziget, Mexico), Gízai piramisok (Egyiptom), Kolosszeum (Róma, Olaszország), Nagy Fal (Kína), Machu Picchu romvárosa (Peru), Petra, sziklaváros (Jordánia), Tádzs Mahal (Agra, India).

A középmezőnyben lévőknek feltehetőleg még van esélye arra, hogy kiszorítsanak jelölteket az élmezőnyből, bár a pontos számok ismerete nélkül csak találgatni lehet, hogy mennyire éles a verseny:

Akropolisz (Athén, Görögország), Alhambra (Granada, Spanyolország), Angkor romtemplomai (Kambodzsa), Eiffel-torony (Párizs, Franciaország), Húsvét-szigetek szobrai (Chile), Megváltó Jézus szobor (Rio de Janeiro, Brazília), Stonehenge (Avebury, Egyesült Királyság).

A maradék hét csodajelöltnek, így a többi között az orosz Vörös térnek és az amerikai Szabadság-szobornak kevés esélye van a bekerülésre.

(Forrás: index.hu)