Vasárnap a harmadik fény is kigyullad az ország legnagyobb adventi koszorúján

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

Vasárnap a harmadik fény is kigyullad az ország legnagyobb adventi koszorúján

Feltöltve: 2018-12-15

Advent harmadik vasárnapján a Diósgyőri vár újabb bástyája öltözik lila ruhába, ebben az időszakban ugyanis a vár az adventi koszorút jelképezi és a megszokottól eltérő, ünnepi fényfestés jelzi az idő múlását. Ahogy a látványos tűzeffektek is, melyeket a vár tornyából lőnek ki, az ünnepség végén.

A Lovagi Tornák Tere előtt található Vásártér kis ékszerdobozzá változik. A hangulatot a fényfestés is fokozza mely a környező épületeken látható. Népművészeti motívumok, valamint a Képes Krónika által ihletett ábrázolások is díszítik a falakat, így megidézve a középkort, hiszen a helyszín, a Lovagkirály (Nagy Lajos) egykori vára mellett található. Itt van az óriási adventi koszorú is, mely 8 méter hosszú, csaknem 500 dísz és közel 3 000 led fény díszíti.

A december 16-án, a 17 órától kezdődő ünnepségen, az öröm gyertyáját is meggyújtják majd, a Miskolci Szent Ferenc Általános iskola műsora, valamint Mikolai Vince atya ünnepi gondolatai után.

December 23-án, 17 órától, fellép az Aeris Brass fúvós együttes. Ezen a hétvégén már mind a négy bástya lila ruhába öltözik; a „mini tűzijáték” pedig ekkor lesz a legszebb, mind a négy bástyáról fellövik a látványos tűzeffekteket. Énekkel, muzsikával, meghitt hangulattal várnak minden érdeklődőt!

A rendezvényre a belépés ingyenes!