Vegyen szigetet!

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

Vegyen szigetet!

Feltöltve: 2010-09-28

Ki nem álmodozott még arról, hogy elvonulna a saját szigetére? Van aki meg tudja tenni, gondoljon csak Robinson Crusoe-ra! Vagy Sir Richard Branson-ra, Johnny Depp-re, vagy Celine Dionra – mindegyiknek van saját szigete. Lehet, hogy a válság utáni lemerült bankszámlákból most éppen nem futja erre, de álmodozni azért lehet! És a jó hír az, hogy rengeteg eladó sziget van a világ különböző részein, kicsik is nagyok is, a legkülönbözőbb kiépítettséggel. Nézzük, mi a kínálat!

Ram sziget

Elhelyezkedés: Machias öböl, 50 mérföldre keletre Bar Harbortól.
Vételár: 595 ezer dollár
Méret: 24 ezer négyzetméter
Egy fa, néhány birka, egy 6x6 méteres terület, ahol fel lehet verni a sátrat, és egy kikötő egy eldugott kis öbölben. A maradék fű, szikla és 360 fokos kilátás az óceánra és az öbölre.

Charlie szigete

Elhelyezkedés: Marathon közelében, Florida Keys-nél
Vételár: 995 ezer dollár
Méret: 1.100 négyzetméter
Teknősbéka-színű tetők, szabadtéri pihenőhelyek deszkapadlókkal, székekkel és tábortűznek való hellyel. A szigeten van még egy 11 méter hosszú csónakház, ahol négy-öt ember is elalhat. Nagyszerű zátonyok vannak a közelben búvárkodáshoz, és annyi tenger gyümölcsei, amennyit csak el tud képzelni.

Snug Harbour Island

Elhelyezkedés: Georgian Bay, Ontario, Kanada
Vételár: 1 millió 57 ezer dollár
Méret: 12 ezer négyzetméter
A Toronto-tól két óra távolságra lévő szigeten van egy két hálószobás, két fürdőszobás ház a vízre néző üvegezett tornáccal, szeparált vendégház, sziklára épített jacuzzi, valamint csónakház mély vizű kikötővel. Folyó víz, elektromos áram, szennyvíztisztító gödör van. Még a vezeték nélküli internet is biztosított, úgyhogy a világtól távol is elérheti e-mailjeit, valamint a Facebook-ot vagy a Twittert.

Watch Island

Elhelyezkedés: . St. Lawrence Seaway, a New York állambeli Clayton közelében
Vételár: 1 millió 950 ezer dollár
Méret: 5.100 négyzetméter
New York állam északi részén 1400 tó van az Ezer Tó régióban. De kevés olyan akad közöttük, ahol sziget is van, rajta egy 6500 lábas udvarház – tíz hálószoba, négy fürdőszoba,egy csónakház és egy dokk. Montreal vagy Syracuse másfél órás autózással elérhető.

Little Hog Cay

Elhelyezkedés: Észak-Bahamák, Abacos közelében
Vételár: 1 millió 950 ezer dollár
Terület: 100 ezer négyzetméter
A sziget nyugati részét lagúnák választják el a keletitől. A nyugati oldalon van egy stúdióház és egy vendégpihenő saját generátorral. A keleti rész egyelőre érintetlen. A kikötő és a repülőgép-leszálló 15 perces csónakútra van az Abacos legnagyobb szigetétől.

Az 5 szoros szigete

Elhelyezkedés: Howe Sound, Brit Columbia, Whistler és Vancouver között
Vételár: 2 millió 950 ezer dollár
Terület: 20 ezer négyzetméter
Harminc percnyi csónakút Vancouvertől - a szigetet kifejezetten ingatlanfejlesztők számára készítették elő. Jóváhagyott fejlesztési terve is van.

Kincses sziget

Elhelyezkedés: Manitou tó Észak-Indianában
Vételár: 775 ezer dollár
Terület: 5 ezer négyzetméter
A 3 négyzetkilométeres természetes tavon fekvő sziget, amely félúton van a Notre Dame és a Purdue egyetem között, természetvédelmi területnek számít. Áll rajta egy 1900 körül épült, egy hálószobás, két fürdőszobás épület, amelynek három oldala üveg. Elektromos áram és folyóvíz van. A háznak van egy, a szárazföldre vezető magán hídja is.

Krokholmen sziget

Elhelyezkedés: az Atlanti óceán északi része, Bodø közelében, Norvégiában
Vételár: 1 millió euró
Terület: 300 ezer négyzetméter
Tengerparti pihenés? Itt egy egész tengerparti település. Kilenc épületről van szó, közöttük van étterem, kocsma, konferenciaközpont, jachtkikötő, csónakház és egy szabadtéri jacuzzi. Az árban benne van néhány csónak, egy terepjáró, amivel körbe lehet járni a szigetet, halász- és vadászfelszerelés, valamint agyaggalamb-lövészetre való felszerelés. A Golf-áramlatnak köszönhetően az időjárás mindig enyhe, annak ellenére, hogy a sziget Észak-Norvégiában fekszik.

Horse sziget

Elhelyezkedés: Long Island Sound, Guilford, Connecticut
Vételár: 2,5 millió dollár
Terület: 3 ezer négyzetméter
Kevesebb, mint 2,5 órára van Manhattan-tól, és apály idején egy rövid sétával elérhető a szárazföld. Az itt lévő négy hálószobás házban van elektromosság, víz, emésztőgödör. Az ingatlanhoz tartozik egy bálnavadász hajó, egy kajak és egy windszörf.

Summer Hill sziget

Elhelyezkedés:Glenville tó, Észak-Carolina nyugati része
Vételár: 3 millió 450 ezer dollár
Terület: 16 ezer négyzetméter
A sziget egy 6 négyzetkilométeres tóban fekszik a Southern Blue Ridge Mountains-nál. Az erdőben rejtőző háznak négy hálószobája és négy fürdőszobája van. Gourmet konyhát visz, antik fenyőpadlója van, és fedett mólója, ami egy privát dokkhoz vezet. Ashville egy óra, Atlanta két és fél óra autóval.

Taylor sziget

Elhelyezkedés: Patuxent folyó, Solomons közelében, Maryland államban
Vételár: 3,5 millió dollár
Terület: 16 ezer négyzetméter
Található itt egy 232 négyzetméteres, három hálószobás, két fürdőszobás ház medencével és kinti jacuzzi-val, és egy 130 négyzetméteres vendégház. Van egy kétemeletes, világítótoronyra hasonlító megfigyelőtorony főzőfülkével, zuhannyal és spa-val. A szigetet egy fahíd köti össze a szárazfölddel. Tőle keletre 4 mérföldnyire éri el a Patuxent folyó a Chesapeake öblöt.

Forrás: kiplinger.com
  • 
  • 
  • 
  •